Home Economic-Financiar Acord între țările UE privind schimbul automat de informații fiscale

Acord între țările UE privind schimbul automat de informații fiscale

DISTRIBUIŢI

Miniștrii de Finanțe din UE au ajuns la un acord privind schimbul automat de informații fiscale, pentru combaterea evaziunii.

Oficialii au aprobat o directivă menită să îmbunătățească transparența privind modul în care sunt calculate taxele companiilor, printr-un schimb de informații fiscale transfrontaliere, pentru a evita evaziunea și stabilirea prețurilor.

Comisia Europeană consideră că noile reglementări ‘ar trebui să ducă la o cooperare mai extinsă între statele membre în privința problemelor legate de taxe și să descurajeze utilizarea frauduloasă a reglementărilor fiscale’ și să ajute statele membre să obțină informațiile de care au nevoie pentru a-și proteja bazele de impozitare și pentru a lupta în mod eficace împotriva întreprinderilor care încearcă să evite să-și plătească partea lor de impozit.

‘Schimbul automat de informații fiscale va ajuta autoritățile naționale să planifice mai bine sistemul fiscal. Este un pas înainte în vederea coordonării mai puternice și a armonizării reglementărilor fiscale’, a declarat comisarul european pentru afaceri economice și monetare, Pierre Moscovici.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.