Acasă Economic-Financiar Al 28-lea Congres al IRU deschide perspectiva unui nou Drum al Matasii

Al 28-lea Congres al IRU deschide perspectiva unui nou Drum al Matasii

DISTRIBUIȚI

Lucrarile celui de-al 28-lea Congres Mondial al Uniunii Internationale a Transporturilor Rutiere (IRU), cu tema -Piete in expansiune: provocari si oportunitati-, desfasurat in ultimele doua zile la Palatul Parlamentului, se incheie astazi, dupa numeroase sesiuni de dezbateri privind rolul vital al transportului rutier in dezvoltarea economica mondiala. Reuniunea Congresului a examinat provocarile si oportunitatile legate de transportul rutier, rolul infrastructurii, importanta facilitatilor vamale, parteneriatul intre economiile tarilor dezvoltate si cele in dezvoltare, precum si impactul noilor tehnologii asupra acestui sector. Alte teme au vizat competitia intre operatori si loialitatea care ar trebui impusa pe piata transporturilor rutiere, cu referire la tarifele de transport si la criteriile stricte de acces la profesie. La Congres au participat peste 1.000 de invitati din 55 de state, printre care inalti functionari guvernamentali, directori de companii de transport rutier. Reuniunea a fost organizata de asociatiile romane membre ale IRU: ARTRI si UNTRR, in parteneriat cu Mercedes-Benz si serviciile financiare Zurich.

Presedintele IRU, dl Paul Laeremans, a declarat ca participantii la Congres au semnat un memorandum in favoarea reducerii timpilor de asteptare pentru camioane la frontiere, precum si o serie de conventii pentru facilitarea parteneriatelor in transportul international si de servicii logistice.

Cu ocazia reuniunii, China a devenit membra a IRU, fapt ce deschide noi oportunitati in domeniul transporturilor, cea mai importanta fiind deschiderea unui nou coridor de transport euro-asiatic, ce se doreste o reeditare a vechiului Drum al Matasii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.