Acasă Economic-Financiar Andrew Vorkink a vizitat doua proiecte finantate de Banca Mondiala

Andrew Vorkink a vizitat doua proiecte finantate de Banca Mondiala

DISTRIBUIȚI

Directorul Bancii Mondiale pentru Europa Centrala si de Sud, Andrew Vorkink, a vizitat ieri doua proiecte realizate in comuna brasoveana Homorod, finantate de Fondul Roman pentru Dezvoltare din bani de la Banca Mondiala, aratandu-se impresionat mai ales de implicarea Bisericii pentru dezvoltarea unei activitati economice. Cele doua proiecte au fost realizate in doua sate din comuna Homorod. Unul dintre proiecte se refera la colectarea si prelucrarea laptelui si se deruleaza in satul Mercheasa, iar celalalt a vizat realizarea unui atelier de tamplarie in satul Jimbor. Finantarea, de cate 20.000 de dolari pentru fiecare proiect, a fost acordata pentru reabilitarea spatiilor in care au fost amenajate centrul de colectare a laptelui si atelierul, achizitionarea de echipamente si materii prime, pregatire profesionala, asistenta tehnica si consultanta in marketing si contabilitate.

Vorkink a fost surprins mai ales de colaborarea pentru aceste proiecte dintre Biserica Ortodoxa si cea Evanghelica si cea dintre trei nationalitati diferite, romani, germani si maghiari, din care este formata comunitatea din cele doua sate. -Ne aflam in Europa de Sud-Est, o regiune cu o lunga istorie in privinta conflictelor intre religii si comunitati diferite. Am vazut aici insa un parteneriat intre etnii diferite. Daca am putea pune acest exemplu intr-un container, ar fi bine sa-l ducem in Kosovo, Macedonia, Israel sau chiar Palestina-, a precizat Andrew Vorkink.

Reprezentantul Bancii Mondiale a mai declarat, la Brasov, ca dintre tarile care fac eforturi pentru integrarea europeana si in NATO, Romania a inregistrat, in ultima perioada, -una dintre cele mai mari rate ale cresterii economice din Europa-. Vorkink spera ca acest lucru sa se reflecte si in cresterea credibilitatii si a atractivitatii Romaniei pentru realizarea celor doua obiective, integrarea europeana si euro-atlantica. -Am fost in Romania acum trei ani, iar acum am observat o schimbare economica semnificativa-, a aratat reprezentantul Bancii Mondiale, care crede ca programul de privatizare a inceput sa avanseze si in Romania si ca exista perspective pentru uzinele brasovene Tractorul UTB SA si Roman SA.

Georgeta Terciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.