Acasă Economic-Financiar Antenele evacuate de ANAF. Termen 5 zile.

Antenele evacuate de ANAF. Termen 5 zile.

DISTRIBUIȚI

După ce șeful ANAF, Gelu Diaconu a fost demis, fiscul a emis în urmă cu două ore ordin de evacuare pentru Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv, Radio Zu ca efect al condamnării lui Dan Voiculescu.

Lui Mihai Gâdea și Cameliei Voiculescu li s-a pus în vedere ca în 5 zile să elibereze sediile care au fost confiscate în urma procesului penal.

”ANAF și-a trimis agenții să ne scoată din sediu”, a spus Alexandra Stoicescu.
”Dispuneți o decizie, sa plătim chirie sau dați-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm”, aproape plânge directorul Antena 3, Mihai Gâdea.

”Inspectorii ANAF ne-au spus că avem 5 zile să părăsim aceste clădiri”, a mai spus Mihai Gâdea.

”Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune”, spune Mihai Gâdea.
 
ANAF sub Gelu Diaconu a amânat cu un an și jumătate de la hotărârea definitivă evacuarea din clădirile confiscate.
 
UPDATE: ANAF confirmă într-un comunicat că a trimis notificări pentru evacuarea sediilor care au fost confiscate și trecute în proprietatea statului prin decizii judecătorești, deci inclusiv cele în care își desfășoară activitatea postului de televiziune Antena 1 și Antena 3.

„Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate”, anunță ANAF.

„Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală”, precizează ANAF într-un comunicat.

„Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare”, menționează Fiscul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.