Acasă Economic-Financiar Antibiotice Iasi – cea mai valoroasa societate ramasa la stat

Antibiotice Iasi – cea mai valoroasa societate ramasa la stat

DISTRIBUIȚI

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vrea sa privatizeze in acest an un numar de 120 de societati, la care detine pachete majoritare si minoritare de actiuni. Pe lista prioritatilor, cap de afis este Antibiotice Iasi, la care AVAS are 53,02% din actiuni. -Este cea mai valoroasa societate pe care AVAS o are in portofoliul, motiv pentru care pretul va fi un element esential-, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu.

Lansarea la privatizare va avea loc cel mai probabil in luna august a acestui an. Printre prioritati se numara si trecerea in proprietate privata a societatii brasovene Tractorul, dar si a companiei Elecroputere Craiova. In cazul acesteia din urma, se pare ca nu exista interes pentru achizitionarea intregului pachet. -De exemplu, compania DAB este interesata sa cumpere doar partea de transformatoare electrice, iar Bombardier – doar partea de locomotive -, a spus Orasanu.

Programul de privatizare al AVAS face parte dintr-un plan integrat, adoptat recent de guvern, pentru anii 2006 si 2007, ce cuprinde 184 de firme, dintre care 120 sunt in portofoliul AVAS, 24 – in cel al Ministerului Economiei, trei apartin Finantelor, 15 – Transporturilor, cinci – Culturii si trei – Comunicatiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.