Acasă Economic-Financiar Asigurătorii sancționați pot participa la Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor

Asigurătorii sancționați pot participa la Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor

DISTRIBUIȚI

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a eliminat, dintr-o normă a legii asigurării obligatorii, prevederile care interziceau firmelor sancționate în ultimii doi ani cu limitarea sau interzicerea activității să participe la constituirea PAID. Astfel, potrivit unui ordin recent, arbitrul pieței asigurărilor menține, pentru participarea la Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID), doar condiția ca, la data solicitării autorizației, societățile să nu aibă activitatea limitată sau interzisă.
Printre companiile sancționate în 2008 cu interzicerea temporară a activității sunt Uniqa Romånia (fostă Unita) și Certasig, ambele societăți avånd depuse acte care să ateste CSA că pot să încheie asigurări obligatorii de locuințe din punct de vedere legal.
Uniqa Romånia a fost sancționată deoarece noii acționari ai societății, din grupul Uniqa, nu au solicitat avizul CSA pentru schimbările în conducere, iar societatea Certasig nu prezentase structura detaliată a acționariatului direct și indirect. Potrivit CSA,
Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor va avea un capital social de cel puțin 12 milioane de euro, iar un asigurător va putea deține o participație de cel mult 15% din PAID.
Legea asigurării obligatorii a locuințelor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, dată de la care proprietarii trebuie să contracteze polițe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.