Acasă Economic-Financiar Bayer ar putea investi in asiguratorul german Gerling

Bayer ar putea investi in asiguratorul german Gerling

DISTRIBUIȚI

Grupul german Bayer AG, cu activitati in industria chimica si cea farmaceutica, a confirmat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca este interesat sa investeasca in compania de asigurari Gerling, care opereaza in prezent in pierdere, informeaza Reuters.

Directorul executiv al Bayer, Werner Wenning, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei -Frakfurter Allgemeine Zeitung-, ca grupul farmaceutic, impreuna cu alte companii, poarta discutii pentru preluarea unui pachet din actiunile Gerling, scoase la vanzare la inceputul anului.

Optiunea achizitiei a fost luata in calcul dupa -cresterea drastica a primelor de asigurare-, a afirmat Wenning. -In mod hotarat, nu este vorba despre o joaca. Nu suntem pregatiti sa acceptam, pe termen lung, valoarea curenta a primelor de asigurare-, a mai spus reprezentantul Bayer. Wenning a aratat, de asemenea, ca Bayer intentioneaza sa obtina circa patru miliarde de euro (3,86 miliarde de dolari) prin intermediul vanzarii de active care nu fac obiectul activitatii sale de baza, din aceasta suma aproximativ trei miliarde de euro urmand sa fie obtinute in acest an.

Printre celelalte companii care au in vedere achizitionarea unei participatii la Gerling se numara principalul competitor al Bayer, BASF AG, si grupul Siemens AG. Dorinta de implicare a acestor firme in domeniul asigurarilor intervine la scurt timp dupa ce o serie de companii si-au abandonat planul de a infiinta un operator de reasigurari pentru a acoperi riscurile legate de eventualitatea aparitiei unor atacuri teroriste, riscuri carora companiile de profil existente nu le-ar fi putut face fata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.