Acasă Economic-Financiar BEI: Ieșirea din criză depinde de implementarea fondurilor structurale

BEI: Ieșirea din criză depinde de implementarea fondurilor structurale

DISTRIBUIȚI

Economia României a atins deja minimul, dar acum traversează ultima fază a crizei, care se manifestă prin dificultăți „uriașe“ privind bugetul public, consideră vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții, Mathias Kollatz-Ahnen.
„Criza nu s-a terminat. Câteodată oamenii sunt prea pesimiști, iar alteori prea optimiști. Fiecare dintre declarațiile care susțineau că criza s-a terminat – mai mult sau mai puțin – au fost în mod clar prea optimiste“, a spus Kollatz-Ahnen, după o conferință de presă organizată la București. El a explicat că în general o criză are patru faze, care sunt traversate și de economia românească, cel din urmă efect manifestându-se la nivelul bugetului public.
„Prima dată, într-o criză există problemele sectorului financiar, care nu au fost cauzate de România. Apoi urmează efectul de contagiune al economiei reale, iar ulterior se atinge punctul de minim. Minimul a fost atins în România, iar acum urmează o revenire ușoară, care este însă însoțită de dificultăți uriașe legate de bugetul public. (…) în prezent ne aflăm în faza a patra, care face parte totuși din criză“, a continuat oficialul BEI.
El anticipează pentru 2010 o ușoară revenire a economiei și a reiterat că este crucială pentru România implementarea cu succes a proiectelor legate de fonduri europene.
„Ieșirea din criză va depinde de succesul implementării fondurilor structurale. (…) Dacă o țară ca România are acces la acestea, atunci există un pachet anticriză natural“, a continuat Kollatz-Ahnen. Oficialul BEI a concluzionat explicând că România nu va avea o revenire stabilă după această criză, dacă nu vor exista investiții mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.