Acasă Economic-Financiar BNR pune in circulatie o moneda din aur de 1.000 lei

BNR pune in circulatie o moneda din aur de 1.000 lei

DISTRIBUIȚI

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 4 iunie, o moneda din aur cu valoarea nominala de 1.000 lei, dedicata comemorarii a 1.900 de ani de la primul razboi daco-roman, informeaza un comunicat al bancii. Moneda are urmatoarele caracteristici: greutate de 15,551 grame; diametru de 27 mm; margine neteda; an emisiune: 2001.

Aversul monedei prezinta, in zona centrala, Columna lui Traian, monument ridicat la Roma. La stanga columnei, pe orizontala, este inscrisa valoarea nominala a monedei -1.000 lei-, iar in dreapta sunt redate stema Romaniei, amplasata central si inscriptia -Romania- ce urmeaza circumferinta monedei. Sub baza columnei este inscris anul emisiunii -2001-.

Reversul monedei reprezinta monumentul triumfal Tropaeum Traiani. De o parte si de alta a monumentului, in doua medalioane ovale, sunt redate figurile celor doi conducatori, imparatul Traian si regele Decebal.

Tirajul intregii emisiuni destinate vanzarii in tara si strainatate este de 500 de exemplare. Monedele din aur cu valoarea nominala de 1.000 lei – emisiunea 2001 au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.