Acasă Economic-Financiar Boc vrea să caseze 60.000 de rable anul acesta

Boc vrea să caseze 60.000 de rable anul acesta

DISTRIBUIȚI

Guvernul estimează că în acest an va scoate din circulație cel puțin 60.000 de mașini uzate, prin „Programul Rabla“, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.
„Prin banii pe care Guvernul îi va aloca prin Fondul de Mediu, peste 60.000 de rable vor fi casate anul acesta, deci vor fi cu 60.000 de mașini vechi mai puține pe străzile din Romånia, și unele noi le vor lua locul, ajutånd și mediul, și locurile de muncă ale romånilor, și industria autohtonă (…) Anul trecut am casat peste 32.000 de mașini, dar am avut o cădere economică de minus 7%. Anul acesta se conturează o creștere economică de 1,3%, astfel încåt și din acest motiv sperăm să fie mai bine. În plus, oamenii s-au obișnuit cu programul, posibilitatea de a tranzacționa voucherul va da posibilitatea oamenilor să aducă mai multe rable“, a spus Boc, la lansarea pentru 2010 a programului de înlocuire a parcului auto național – „Rabla“.
La råndul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat că tichetele valorice acordate pentru mașinile casate vor fi securizate împotriva falsificării, adăugånd că Fondul pentru Mediu are un buget de 1,8 miliarde lei pentru proiecte de mediu.
„Voucherul nu se poate falsifica, avem toate elementele pentru a verifica acest lucru. Cei care nu au bani să-și ia o mașină nouă, pot să predea acest voucher cu cele trei documente importante – certificatul de proprietate, cel de radiere și cel de distrugere (…) Un voucher înseamnă 3.800 lei, trei vouchere înseamnă 2.800 de euro. Dacă ai 2.800 de euro, mai pui 4.000-4.500 de euro și poți lua o mașină nouă“, a spus Borbely.
În vară, Programul „Rabla“ a fost extins de Guvern prin asigurarea unui număr nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice și includerea autoutilitarelor în categoria vehiculelor care pot fi achiziționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.