Home Actualitate Boloș își recunoaște neputința și extinde perioada pentru e-factura de la 31...

Boloș își recunoaște neputința și extinde perioada pentru e-factura de la 31 martie la 31 mai

DISTRIBUIŢI

Perioada în care nu se vor da amenzi pentru transmiterea facturilor emise și în sistemul e-Factură va fi extinsă până la data de 31 mai, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Am decis. (Extindem, n.r.) până în 31 mai, ca urmare a faptului că încă sunt 74.000 de plătitori de TVA care nu folosesc e-Factura. Vor primi notificări. Contribuabilii trebuie, însă, să fie atenți – cu data de 1 iulie amenda este de 15% din valoarea facturii”, a spus Marcel Boloș.

Până la data de 1 iulie sunt valabile în continuare facturile utilizate și în anii trecuți, care trebuie raportate în sistemul e-Factură, dar de la 1 iulie nu se vor mai putea emite facturi decât prin acest sistem. În perioada 1 ianuarie-30 iunie este obligatorie raportarea facturilor în sistem.

La începutul anului, cu o aroganță ieșită din comun, informat că sistemul nu funcționează, Boloș a acuzat cu cinism antreprenorii că vor să facă evaziune fiscală când de fapt sistemul ori nu funcționează, ori funcționează cu erori, astfel că mediul privat a stat nopțile și weekendurile să poată urca facturile în aplicația ANAF.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.