Acasă Economic-Financiar BRD a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net...

BRD a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net de 343 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Banca Romana pentru Dezvoltare – Groupe Societe Generale a obtinut, in primul trimestru din 2001, un rezultat brut din exploatare de 577 miliarde de lei, in crestere cu 46,2% fata de realizarile aceleiasi perioade a anului trecut, respectiv un profit net de peste 343 miliarde de lei, informeaza un comunicat al bancii.

Resursele atrase de banca au inregistrat, la sfarsitul lunii martie 2001, o crestere, in termeni comparabili, de 25% fata de aceeasi perioada a exerictiului financiar precedent, reprezentand 32.615 miliarde de lei. Dintre acestea, ponderea depozitelor in lei a fost de 41,69%.

Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 24,3%, in termeni reali, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul depozitelor persoanelor fizice in primul trimestru al anului a crescut, in termeni reali, cu 27,4% fata de perioada similara din anul 2000.

Plasamentele bancii au atins 36.410 miliarde de lei, reprezentand, de asemenea, o crestere reala cu 22,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In cifre comparabile, soldul creditelor este, de asemenea, intr-o usoara crestere de 1,3% fata de primul trimestru din 2000.

Venitul net bancar din primul trimestru depaseste cu 24,4% realizarile din aceeasi perioada a anului trecut. Indicatorul de solvabilitate este de 20,5%, fata de 12% prescris de BNR, in timp ce indicatorii de rentabilitate anualizati sunt: rentabilitatea capitalului (profit net/capitaluri proprii) – 25,7% – si rentabilitatea activelor (profit net/active nete) – 3,4%.

BRD estimeaza pentru acest an un profit de peste 1.700 miliarde de lei, in crestere cu 26% fata de profitul inregistrat in 2000.

Actiunile BRD au avut o usoara revenire, la inceputul lunii aprilie, stabilizandu-se la nivelul 13.000-15.000 lei/actiune. In urma anuntarii rezultatelor financiare pe primul trimestru, actiunile BRD au inregistrat o usoara crestere la Bursa de Valori din Bucuresti, pe o lichiditate foarte buna. Brokerii sunt insa circumspecti privind o crestere mai accentuata a pretului acestor actiuni, opinand ca pretul se va stabiliza in jurul valorii de 15.000 lei/actiune, dar aceste previziuni ar putea fi contrazise, volumul actiunilor tranzactionate fiind destul de ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.