Acasă Economic-Financiar Capii Ministerului Agriculturii au falsificat o hotarare de guvern

Capii Ministerului Agriculturii au falsificat o hotarare de guvern

DISTRIBUIȚI

Premierul Adrian Nastase l-a demis din functie pe Gheorghe Lupu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, in urma falsificarii proiectului de hotarare de Guvern de catre Departamentul de Relatii Internationale din cadrul ministerului, act normativ care stipula conditiile de import al unei cantitati de 600.000 tone de porumb. Premierul a fost informat de ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, ca proiectul care prevedea importul, cu scutirea de taxe vamale a contingentului de porumb si care avea destinatie clara – 400.000 tone pentru furaje, 150.000 tone de faina pentru malai si 50.000 tone pentru amidon -, era modificat. Fata de forma initiala, varianta care urma sa fie supusa spre aprobare Executivului nu avea inscrise cantitatile de porumb care urmau sa fie importate, specificatii care se regaseau insa in nota de fundamentare a proiectului initial.

Premierul a aflat, ieri, si faptul ca actul normativ privind regimul actiunilor de pescuit si comercializare a sturionilor si produselor de sturioni a fost modificat fata de forma elaborata si avizata de Cabinet, prin care se favoriza o firma care se ocupa de comercializarea acestor produse. Si pentru anchetarea acestui caz a fost desemnata o echipa de procurori, rezultatul celor doua investigatii urmand sa fie dat publicitatii la inceputul saptamanii viitoare.

Spectrul demiterilor bantuie in continuare in Ministerul Agericulturii. Secretarul de stat Ovidiu Natea ar putea fi urmatorul debarcat, ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca, declarand ca Natea a primit deja -cartonasul galben-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.