Acasă Economic-Financiar Casele din cartierul Henri Coanda se pot contracta printr-o vizita la expozitie

Casele din cartierul Henri Coanda se pot contracta printr-o vizita la expozitie

DISTRIBUIȚI

Cei care doresc sa-si construiasca o casa, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), in viitorul cartier Henri Coanda din zona de nord a Bucurestilor pot veni direct la sediul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei pentru a-si alege -pe viu- viitorul camin.

La parterul ministerului a fost inaugurata ieri o expozitie in cadrul careia doritorii pot studia ofertele constructive si de pret ale locuintelor din acest cartier. Tot aici este prezenta si o macheta a cartierului din Baneasa, pentru ca potentialii clienti sa-si poata alege amplasamentul casei in cunostinta de cauza.

Cartierul va avea o suprafata totala de 115,94 ha, dintre care aria utilizata efectiv pentru constructii va fi de 42,4 ha. Aici vor fi construite 1.568 de case in regim de credit ipotecar si alte 1.444 de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii.

Premierul Adrian Nastase, prezent la deschiderea expozitiei, a spus ca inca de anul viitor va fi clar conturul miniorasului, prin aparitia primelor locuinte. In total, proiectul bucurestean se va intinde pe un interval de timp de trei-patru ani. -Solutiile propuse aici sunt moderne si eficiente din punctul de vedere al rezistentei-, a spus primul-ministru.

La randul lui, ministrul Miron Mitrea a subliniat faptul ca cea mai grea problema de rezolvat a fost cea a gasirii terenului. -In cele din urma, dupa doi ani, la presiunea primului-ministru, Ministerul Apararii Nationale ne-a pus la dispozitie acest teren-, a precizat ministrul.

Preturile modelelor de case prezentate in expozitie au caracter informativ, nu includ TVA si pornesc de la 40.096 de euro, echivalent in lei, putand ajunge pana la aproape 100.000 de euro. Modul de a accede la o locuinta in cartierul Henri Coanda este urmatorul: certificarea bonitatii din partea uneia dintre bancile agreate de ANL, care isi au ghiseele chiar la expozitie, apoi alegerea casei direct pe macheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.