Acasă Economic-Financiar CE solicită României să separe reglementarea și gestionarea drepturilor de proprietate în...

CE solicită României să separe reglementarea și gestionarea drepturilor de proprietate în telecom

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană (CE) a inițiat, ieri, procedura legală împotriva Romåniei pentru nerespectarea normelor comunitare care impun separarea dintre autoritățile de reglementare a telecomunicațiilor și furnizorii de servicii din acest sector.
Comisia a trimis Romåniei o scrisoare de punere în întårziere, aceasta fiind prima etapă a unei proceduri privind încălcarea dreptului comunitar.
„Garantarea faptului că structurile guvernamentale responsabile cu reglementarea nu sunt implicate în același timp în deținerea și controlul companiilor de telecomunicații de stat reprezintă unul dintre principiile care asigură independența și imparțialitatea autorităților naționale de reglementare în acest sector“, a declarat, într-un comunicat, comisarul european pentru telecomunicații, Viviane Reding.
„Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a luat act de deschiderea unei noi proceduri de infringement la adresa Romåniei (…). În opinia MCSI, Comisia Europeană interpretează greșit situația din Romånia, iar solicitarea din partea membrilor CE reprezintă, în fapt, impunerea privatizării participațiilor statului romån la SNR și Romtelecom, o privatizare ce nu poate avea loc în actualele condiții de piață“, a replicat Ministerul Comunicațiilor, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.