Acasă Economic-Financiar CET Govora nu mai furnizeaza electricitate consumatorilor eligibili

CET Govora nu mai furnizeaza electricitate consumatorilor eligibili

DISTRIBUIȚI

Societatea CET Govora, producator independent de energie electrica, nu mai are contracte de furnizare de energie electrica cu consumatorii eligibili, din cauza reglementarilor privind fondul de dezvoltare a sistemului energetic, a declarat directorul general al societatii, Mihai Balan.

-Conform ultimelor reglementari, ar fi trebuit sa platim taxa de dezvoltare direct Ministerului Industriei, acesti bani urmand sa se intoarca la noi doar daca am fi prezentat ministerului planuri de dezvoltare-, a mai spus Mihai Balan, adaugand ca sistemul ar fi mers foarte greu.

Potrivit lui Mihai Balan, CET Govora livreaza in prezent energie electrica doar catre societatea Electrica, aproximativ 500.000 de MWh anual, iar pretul de vanzare este acelasi cu cel practicat de societatea Termoelectrica, adica 38,5 dolari pentru un MWh.

Potrivit Legii 97/2001, Fondul special pentru dezvoltarea sistemului energetic va fi folosit pentru completarea resurselor de finantare a obiectivelor de investitii, altele decat cele nuclare, din sectorul producerii, transportului si distributiei energiei electrice si termice.

Valoarea taxei de dezvoltare se adauga la costul energiei electrice si termice livrate consumatorilor din economie, cu exceptia consumatorilor casnici, si a fost stabilita la un nivel de 12% din costul total al energiei electrice si 3% din cel al energiei termice.

CET Govora detine o licenta de furnizare de energie electrica si a avut, la inceputul anului, contracte cu doi dintre consumatorii eligibili, Oltchim Ramnicu Valcea si Compania Nationala a Lignitului (CNL) Oltenia. Astfel, Oltchim primea de la CET Govora o cantitate de 30.000 MWh/luna, iar CNL 21.800 de MWh/luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.