Acasă Economic-Financiar Cheltuielile de protocol ale institutiilor statului au fost majorate

Cheltuielile de protocol ale institutiilor statului au fost majorate

DISTRIBUIȚI

Limitele maxime in cadrul carora se pot aproba si efectua cheltuieli pentru actiuni de protocol de catre ministere, organe ale administratiei publice centrale, autoritati publice judetene si locale, precum si de catre institutiile publice din subordinea acestora au fost majorate, comparativ cu nivelul din anul 1999, printr-un ordin al ministrului finantelor publice publicat recent in -Monitorul Oficial-.

Limita valorica pentru mesele oficiale oferite de catre ministri, secretari de stat si cei cu functii asimilate acestora, prefectii judetelor, prefectul municipiului Bucuresti, presedintii consiliilor judetene, primarii municipiilor, primarul general al Capitalei, conducatorii celorlaltoe organe de specialitate ale administratiei publice centrale a fost majorata de la 239.000 lei/persoana la 388.400 lei/personaa.

Pentru organizarea meselor oficiale de catre subsecretari de stat si de catrecei cu functii asimilate acestora, secretari generali, secretari generali adjuncti, subprefectii judetelor si ai municipiului Bucuresti, vicepresedintii Consiliilor judetene, viceprimarii municipiilor, primarii sectoarelor municipiului Bucuresti, directorii generali si directorii din ministere si din celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, limita valorica a fost majorata de la 179.000 lei/persoana la 290.900 lei/persoana.

Limita maxima valorica pentru cocteiluri care pot fi oferite de aceste persoane a fost majorata de la 53.000 lei/persoana la 86.100 lei/persoana.

In ceea ce priveste intrarea in tara a unor delegatii pe cheltuiala partii romane, cheltuielile zilnice de masa pentru delegatiile conduse de ministri si pentru invitatii ministrilor, ai prefectilor, ai presedintilor consiliilor judetene, au primarului general al Capitalei si ai conducatorilor celorlaltor organe de specialitate ale administratiei publice centrale au fost majorate de la 358.000 lei/persoana la 582.600 lei/persoana.

Pentru invitatii secretarilor de stat, subsecretarilor de stat, ai subprefectilor, ai vicepresedintilor consiliilor judetene, ai primarilor municipiilor si ai sectoarelor municipiului Bucuresti, cheltuielile zilnice de masa au fost majorate de la 299.000 lei/persoana la 485.000 lei/persoana.

Cheltuielile zilnice de masa necesare invitatilor secretarilor generali si adjuncti, directorilor generali si ai directorilor din ministere si din celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale au fost stabilite la suma de 388.400 lei/persoana.

Cheltuielile zilnice aferente achizitionarii de cafea, apa minerala, bauturi racoritoare sau a altor tratatii oferite in timpul tratativelor sau sedintelor s-au majorat de la 27.600 lei/persoana la 44.900 lei/persoana.

Limita maxima valorica a cadourilor ce vor putea fi oferite cu ocazia invitarii in tara a unor delegatii a crescut de la 915.000 lei la 1.487.000 lei pe delegatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.