Home Economic-Financiar Cine are -cocosei- face inchisoare!

Cine are -cocosei- face inchisoare!

DISTRIBUIŢI

Detinatorii cocoseilor de aur pot intra sub incidenta legilor comuniste. Dupa ce Mugur Isarescu a liberalizat, anul trecut, piata aurului, prin Ordonanta 97/2000, Guvernul Nastase a suspendat, imediat dupa numire, actul normativ respectiv, laolalta cu mai multe ordonante adoptate inainte de alegeri.

-Pana cand Parlamentul isi va gasi timp sa discute ordonanta suspendata, regimul aurului ramane reglementat printr-un decret dat de Nicolae Ceausescu in anii *70, in perioada confiscarii cocoseilor de aur. Adica, bijuteriile sunt libere la detinere, nu insa si monedele de aur-, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Bancii Nationale, Mugur Stet.

BNR s-a retras aproape complet de pe piata aurului, de aproape doi ani nemaicumparand nici un gram de metal galben de la populatie. Explicatia: cresterea rezervei de aur nu mai reprezinta un obiectiv, in conditiile in care majoritatea tarilor vand aur, iar pretul scade continuu. Mai mult, dupa ce Ordonanta 97 va trece de Parlament, BNR va renunta si la monopolul marcarii bijuteriilor de aur, aceasta atributie urmand sa revina unui oficiu national independent.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.