Home Economic-Financiar CNADNR iese la cumpărături. Are un buget de 40 milioane de euro

CNADNR iese la cumpărături. Are un buget de 40 milioane de euro

DISTRIBUIŢI

 

CNADNR beneficiază de suma de 40 milioane euro, prin Programul Operațional Sectorial de Transport, pentru achiziția de utilaje de deszăpezire, primele echipamente urmând să fie livrate în luna noiembrie, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Șova.

 

„Avem alocată suma de la POS-T de 40 milioane euro din fonduri de dezvoltare regională pentru achiziție utilaje deszăpezire, se vor achiziționa 100 de autofreze, dintre care 31 de mare capacitate și 69 de capacitate medie. (…) De asemenea, vor fi achiziționate șapte autospeciale șenilate de salvare, ca să intre acolo unde nu mai pot fi dați nămeții”, a declarat Șova, într-o conferință de presă.

 

Proiectul va fi finanțat în proporție de 85% cu bani europeni, diferența de la buget, iar toate utilajele vor fi disponibile pentru iarna 2015-2016.

 

Ministrul Transporturilor a arătat că pentru iarna 2012 – 2013, bugetul de deszăpezire a fost de de 47,5 milioane euro, din care s-au plătit către firmele contractate 27,8 milioane euro, iar pentru aceasta iarnă bugetul a fost de 46,2 milioane euro, suma achitată ridicându-se la 25,9 milioane euro.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.