Home Economic-Financiar Comisia de Supraveghere a Asigurarilor s-a razgandit: Interamerican are liber la RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor s-a razgandit: Interamerican are liber la RCA

DISTRIBUIŢI

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a admis, ieri, contestatia depusa de Interamerican fata de respingerea autorizatiei de a vinde asigurari de raspundere civila auto obligatorii (RCA) in 2003, se arata intr-un comunicat al CSA. Cererea de autorizare in vederea practicarii unor astfel de asigurari a fost admisa si pentru societatea UNITA, dupa ce acesteia din urma i s-a cerut sa completeze documentatia necesara. In cazul Interamerican, CSA a solicitat ca plata despagubirilor pentru asigurarile RCA sa se faca, in viitor, in numerar, si nu pe file de cec ca in cursul anului 2002.

Numarul companiilor care pot vinde polite RCA pentru anul 2003 creste astfel la 15. Pana miercuri, CSA autorizase numai 13 societati: Agras-Omniasig, Allianz Tiriac, Ardaf, Asigurari Atlassib, Asiban, AGI Romania, Asigurarea CECAR Romas, Asirom, Asitrans, Astra, Asirag, Omniasig, Sar-Transilvania. Alte doua societati care asteapta raspunsul CSA sunt Croma si Metropol.

Pentru vanzarea politelor RCA aferente anului 2002, CSA a autorizat 18 societati. Printre acestea s-a numarat si Grup As, careia i s-a retras recent autorizatia de functionare si care, alaturi de Metropol, a adus Romania in pragul excluderii din Conventia Internationala Carte Verde din cauza datoriilor acumulate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.