Acasă Economic-Financiar Comisia Europeana va monitoriza calitatea carburantilor introdusi pe piata romaneasca

Comisia Europeana va monitoriza calitatea carburantilor introdusi pe piata romaneasca

DISTRIBUIȚI

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va informa anual Comisia Europeana (CE) asupra calitatii benzinei si motorinei din Romania, precum si asupra unor evenimente exceptionale, cum ar fi schimbarile bruste in aprovizionarea cu titei sau produse petroliere. Prevederea este cuprinsa intr-o hotarare aprobata, ieri, de guvern care nominalizeaza explicit MEC ca autoritate responsabila pentru monitorizarea calitatii benzinei si motorinei si care stabileste obligatiile institutiei fata de Comisia Europeana in acest domeniu. Astfel, in fiecare an, pana la 30 iunie MEC va prezenta Comisiei Europene un raport privind calitatea benzinei si motorinei comercializate pe piata romaneasca pentru anul calendaristic precedent, primul astfel de document urmand sa fie transmis pana la sfarsitul primului semestru din 2006.

Hotararea adoptata ieri de guvern mai prevede ca, dupa aderarea la UE, ministerul de resort va trebui sa informeze CE si despre eventualele schimbari bruste in aprovizionarea cu titei a rafinariilor din tara sau in livrarile de produse petroliere, care ar putea cauza dificultati in ceea ce priveste respectarea specificatiilor tehnice.

Totodata, distribuitorii care comercializeaza benzina si motorina sunt obligati sa transmita trimestrial ministerului informatii privind cantitatea totala de benzina si motorina comercializata si sa permita laboratoarelor de incercari sau structurilor de inspectie sa preleveze probe. Pentru nerespectarea acestor prevederi se va aplica o amenda cuprinsa intre 5.000 si 15.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.