Home Economic-Financiar Constructiile vor fi scutite de TVA pana in 2005

Constructiile vor fi scutite de TVA pana in 2005

DISTRIBUIŢI

Introducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru constructii va se va amana pana la 1 ianuarie 2005, daca Parlamentul va aproba amendamentele inaintate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) la proiectul de lege intocmit in acest sens, a declarat ieri, ministrul de resort, Miron Mitrea. Potrivit declaratiilor sale, amendamentele prevad ca, din 2005, cota de TVA pentru constructii sa fie de doar 9,5%, fapt in deplina concordanta cu directivele Uniunii Europene (UE) in domeniu. -Mai multe partide parlamentare au promis ca vor sprijini initiativa noastra, care, sper, nu va fi interpretata drept o presiune politica. Parlamentul va fi cel care va decide in final-, a spus Mitrea.

Guvernul a emis, in luna noiembrie 2001, o ordonanta prin care cota zero de TVA pentru constructia de locuinte a fost eliminata incepand cu 1 ianuarie 2002, intrucat contravine Directivei a VI-a a UE si acquis-ului comunitar.Introducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru constructii va se va amana pana la 1 ianuarie 2005, daca Parlamentul va aproba amendamentele inaintate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) la proiectul de lege intocmit in acest sens, a declarat ieri, ministrul de resort, Miron Mitrea. Potrivit declaratiilor sale, amendamentele prevad ca, din 2005, cota de TVA pentru constructii sa fie de doar 9,5%, fapt in deplina concordanta cu directivele Uniunii Europene (UE) in domeniu. -Mai multe partide parlamentare au promis ca vor sprijini initiativa noastra, care, sper, nu va fi interpretata drept o presiune politica. Parlamentul va fi cel care va decide in final-, a spus Mitrea.

Guvernul a emis, in luna noiembrie 2001, o ordonanta prin care cota zero de TVA pentru constructia de locuinte a fost eliminata incepand cu 1 ianuarie 2002, intrucat contravine Directivei a VI-a a UE si acquis-ului comunitar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.