Acasă Economic-Financiar Constructorii de masini agricole ies in strada

Constructorii de masini agricole ies in strada

DISTRIBUIȚI

Sindicalistii de la societatea MAT Craiova vor picheta incepand de maine, 5 aprilie 2001, sediul Prefecturii Dolj in semn de protest fata de tergiversarea de catre Guvern a adoptarii ordonantei de subventionare a agricultorilor la achizitionarea de masini agricole si tractoare.

Aproximativ 600 de salariati vor porni in mars de la sediul societatii MAT Craiova catre sediul Prefecturii, unde vor stationa pana la ora 17.00.

Actiunea de protest va avea loc in acelasi timp cu cea organizata de cei peste 3.000 de sindicalisti brasoveni din SC Tractorul SA in fata Prefecturii Brasov.

De asemenea, salariatii societatii -Cehlaul Piatra Neamt- vor organiza incepand de luni, 9 aprilie 2001, pichete de protest in fata Prefecturii Neamt, iar maine o delegatie de la -Ceahlaul- se va deplasa la Brasov pentru a lua parte la actiunile de protest.

Blocul National Sindical sustine actiunile de protest ale sindicalistilor din intreprinderile producatoare de utilaje agricole din Brasov, Craiova si Piatra Neamt si solicita premierului, Adrian Nastase, si ministrului industriei si resurselor sa dea dispozitie secretarilor de stat si functionarilor publici din Ministerul Agriculturii si din Ministerul Finantelor sa materializeze imediat angajamentele asumate de premier si de ministrul industriei fata de sindicate si fata de electorat.

BNS considera ca este inacceptabil ca actele normative care ar putea relansa agricultura si piata interna de tehnica agricola sa ramana blocate la nivelul doi sau trei din ministere din cauza unor conflicte de orgoliu si de interese existente atat in interiorul, cat si intre cele doua ministere.

Actiunile de protest se vor desfasura in fiecare zi pana cand intregul pachet de masuri destinat relansarii agriculturii si a producatorilor de tehnica agricola va fi adoptat si pus in aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.