Acasă Economic-Financiar Crește consumul de p?â?Ñine „neagră”

Crește consumul de p?â?Ñine „neagră”

DISTRIBUIȚI

Evaziunea fiscală de pe piața påinii a crescut în primele două luni ale acestui an, ceea ce a dus la o scădere a consumului fiscalizat cu circa 7-8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, estimează președintele Rompan, Aurel Popescu.
„În primele luni din acest an, consumul fiscalizat de påine a fost mai mic cu 7-8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. De fapt, nu este o scădere a consumului real, ci o amplificare a economiei subterane“, a explicat președintele Patronatului Romån din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (Rompan), Aurel Popescu.
Potrivit acestuia, evaziunea fiscală afectează circa 60% din piața totală de panificație, estimată la aproximativ un miliard de euro.
Popescu a adăugat că, în prezent, patronatul lucrează la o serie de măsuri de redresare a pieței în 2010. „Vom face publice peste aproximativ două săptămåni o serie de măsuri pentru redresarea consumului și avem speranțe că vom reuși să creștem consumul de påine în acest an“, a adăugat Aurel Popescu.
Reprezentantul Rompan declara recent că evaziunea fiscală de pe piața påinii a crescut și pe parcursul anului 2009 cu circa 10%, ceea ce a dus la o scădere a consumului fiscalizat cu două kilograme, pånă la 23 kilograme/cap de locuitor.
Conform lui Popescu, consumul real de påine se ridică însă la circa 105 kilograme pe cap de locuitor pe an.
Cu cifrele exprimate de producția comercializată fiscal, consumul de påine din Romånia este de peste trei ori mai mic decåt media europeană, a mai spus președintele Rompan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.