Acasă Economic-Financiar Doar doi producatori mai fabrica in Romania cofraje de oua

Doar doi producatori mai fabrica in Romania cofraje de oua

DISTRIBUIȚI

In apropiere de Cluj se afla unul dintre cei doi producatori de cofraje de oua din Romania, condus de Gheorghe Benea, cel care a manageriat timp de atatia ani fostul combinat de celuloza si hartie Somes Dej.

Matrite scumpe

Compania Pehart Tec Petresti, aflata in judetul Alba, infiintata in anul 2005, a fost, pana acum cateva luni, unicul producator din Romania de cofraje de oua. Gheorghe Benea, directorul general executiv al firmei, ne-a explicat si de ce: -Matritele sunt foarte scumpe si pentru fiecare model produs ai nevoie de o alta matrita. Noi facem in prezent doua tipuri de cofraje, pentru piata din Romania si din Moldova. Producem in jur de trei milioane de bucati pe luna-. Pentru acest an, se intentioneaza lansarea a inca unui model de cofraje, iar un altul va fi introdus si in 2007.

Investitie de opt milioane de euro

Pana la inceputul acestei veri, petrestenii erau singurii producatori de cofraje de oua din taraa, dar de trei luni a mai aparut un investitor turc, care are o fabrica pe langa Bucuresti.

Pehart Tec Petresti a demarat o investitie de optt milioane de euro pentru modernizarea capacitatii de productie la fabrica de hartie tissue. De altfel, compania condusa de Benea este al doilea producator de hartie tissue de calitate superioara din Romania. In urma investitiei, capacitatea de productie s-a triplat, ajungand la 1.800 t/luna. Pehart produce hartie igienico-sanitara, exporturile reprezentand peste 40% din totalul comenzilor.

Distrus de incendiu si reconstruit

Combinatul din Petresti a intrat in functiune in secolul XIX, fiind apoi distrus de un incendiu devastator si reconstruit din temelii, ajungand sa produca, in 1948, 7.500 t de marfa. O fabrica de hartie de ambalaje, veche de 110 ani, mai exista inca la Pehart.

In prezent, la firma din Petresti se produc cofraje pentru oua, hartie tissue (utilizata pentru fabricarea de hartie igienica, servetele, servetele faciale, batiste, prosoape), produse din gama Pufina, hartie igienica din deseuri de hartie, tuburi de carton. Alice C. Popa

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.