Acasă Economic-Financiar Dobanzile la depozite raman nemodificate

Dobanzile la depozite raman nemodificate

DISTRIBUIȚI

Bancile comerciale romanesti nu au modificat, in ultima saptamana, dobanzile acordate pentru depunerile in lei si valuta ale persoanelor fizice si agentilor economici. Bancile au ramas in asteptare in ultimile zile, dupa ce, in saptamana precedenta, doar doua institutii bancare, si anume Romanian International Bank (RIB) si UGBI NV Amsterdam, diminuasera dobanzile pasive in lei si in valuta.

In momentul de fata, dobanzile anuale acordate de bancile comerciale romanesti pentru depozitele in lei la vedere variaza intre 3% (ING) si 12% (UGBI NV Amsterdam). Pentru depozitele la termen in moneda nationala, persoanele fizice si agentii economici pot beneficia de dobanzi anuale cuprinse intre 33% (BRD, Banc Post, Bank Austria Creditanstalt) si 38% (ING) – pentru termene de o luna, intre 34% (Banc Post) si 39% (West Bank) – pentru termene de sase luni, intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (Banca Carpatica) – pentru termene de noua luni si intre 32% (Bank Austria Creditanstalt) si 40% (BRS si Finansbank) – pentru termene de un an. Comisionul din suma restituita este cuprins intre 0% si 0,6%, in functie de banca, iar taxa de deschidere a unui cont, pentru persoanele juridice – intre 0 lei si 100.000 lei. Suma minima necesara pentru constituirea unui depozit in lei variaza intre 100.000 lei si echivalentul a 5.000 dolari, in cazul persoanelor fizice, si intre 500.000 lei si 150 milioane de lei, in cazul agentilor economici.

In cazul depozitelor in dolari, dobanzile la vedere acordate de bancile romanesti variaza intre 1% (ING) si 4% (UGBI, Banc Post, BCR si Banca Agricola). Depozitele la termen in moneda americana beneficiaza de dobanzi cuprinse intre 3,75% (Bank Austria) si 5,5% (Robank) – pentru termene de o luna, intre 3,8% (Bank Austria) si 6% (Banc Post) – pentru termene de trei luni, intre 3,85% (Banc Austria) si 5,75% (Robank) – pentru termene de sase luni, intre 3,85% (Bank Austria) si 5,75% (BRS si Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 4,0% (Bank Austria) si 6% (BRS si BCR).

La depozitele la vedere in euro sau marci germane, bancile acorda dobanzi cuprinse intre 0,5% (ING) si 3% (BCR), in timp ce pentru depozitele la termen in moneda europeana, dobanzile variaza intre 2,2% (BRD) si 4% (Finansbank) – pentru termene de o luna, intre 2,3% (BRD) si 4,25% (Finansbank) – pentru termene de trei luni, intre 2,4% (BRD) si 4,25% (Robank) – pentru termene de sase luni, intre 2,45% (BRD) si 4,5% (Finansbank) – pentru termene de noua luni si intre 2,5% (BRD) si 4,75% (Finansbank) – pentru termene de un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.