Acasă Economic-Financiar Electricite de France va participa la privatizarea sectorului energetic din Romania

Electricite de France va participa la privatizarea sectorului energetic din Romania

DISTRIBUIȚI

Electricite de France (EdF) va participa la privatizarea sectorului de productie si a celui de distributie a energiei electrice din Romania, prin intermediul companiei germane Energie Baden Wurttenburg (EnBW), la care detine peste 34% din actiuni, au declarat oficiali ai grupului francez. -Avand in vedere faptul ca EdF detine deja pachetul majoritar la distribuitorul ungar de electricitate Demasz, care opereaza si in regiunea de la granita cu Romania, suntem interesati in primul rand de societatile de distributie a electricitatii Banat, Transilvania Nord si Transilvania Sud-, au adaugat oficialii companiei franceze.

Sursele citate au precizat ca specialistii grupului vor studia cu atentie documentele de licitatie pentru vanzarea pachetelor majoritare de actiuni ale societatilor mentionate. In cazul societatii Banat, aparitia anuntului de licitatie este estimata pentru luna iulie, tranzactia urmand sa fie incheiata pana la sfarsitul acestui an, conform declaratiilor recente ale ministrului industriei, Dan Ioan Popescu.

Oficialii EdF au mai spus ca grupul nu intentioneaza, in prezent, sa dechida o reprezentanta oficiala in Romania, o astfel de decizie urmand sa fie luata in calcul in functie de dezvoltarea afacerilor pe piata romaneasca. EdF este prezent in Romania prin compania Dalkia, care asigura serviciile de termoficare urbana in cinci orase din tara si la care grupul francez detine 50% din actiuni. La nivelul Europei Centrale si de Est, EdF asigura servicii de productie si distributie a energiei electrice si termice pentru peste 2,4 milioane de clienti si dispune de capacitati de productie insumand mai mult de 7.600 MW.

Cifra de afaceri a celeilalte reprezentante a EdF, cea mai mare companie energetica din Europa, a depasit anul trecut suma de 40 miliarde de dolari, profitul net obtinut cifrandu-se la circa 1,2 miliarde de dolari. Compania este prezenta in 22 de tari si are, la nivel mondial, peste 80 de milioane de clienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.