Home Economic-Financiar Escrocii de la Volkswagen, anchetați penal și dați în judecată

Escrocii de la Volkswagen, anchetați penal și dați în judecată

DISTRIBUIŢI

Parchetul General din Germania a început ancheta la Volkswagen fiind deja începută urmărirea penală a fostului manager al companiei, Martin Vintercorn. Belgia ameninţă că va da producătorul german Volkswagen în judecată pentru falsificarea testelor de poluare.

Ministrul Mediului din Valonia a declarat că înşelăciunea privind normele de poluare, admisă de producătorul german Volkswagen a prejudiciat regiunea belgiană cu 100 de milioane de euro pe care Valonia i-a alocat sub formă de prime de mediu pentru vehiculele mai puţin poluante. Volkswagen a beneficiat de astfel de prime în ultimii şase ani iar acum Belgia acţionează producătorul în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.

Flandra va solicita în instanţă daune producătorului german de autoturisme pentru poluarea aerului de peste 40 de ori mai mare decât datele comunicate oficial. Astfel, dacă indicatorii de poluare se vor dovedi compromişi, regiunea riscă sancţiuni europene de până la 200.000 de euro pe zi, bani pe care intenţionează să îi recupereze în justiţie de la Volkswagen.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.