Acasă Economic-Financiar Expert în economie: cum a mâncat Isărescu creșterea salariilor medicilor

Expert în economie: cum a mâncat Isărescu creșterea salariilor medicilor

DISTRIBUIȚI

Dublu licențiat în Matematică și Finanțe, absolvent de master în Matematică la Oxford, doctor în economie și absolvent al Harvard Business School, Lucian Isar explică pe blogul său cum a mâncat Mugur Isărescu creșterea salariilor medicilor. Isar identifică mecanismul în „acțiunile lui Isarescu de a crește dobânzile în criză și de a finanța deficitul și datoria Statului la dobânzi nesustenabile”, reiterând faptul că guvernatorul BNR a fost singurul șef de bancă centrală din lume care și-a acordat bonus de performanță din creșterea dobânzilor.
Isar îl acuză pe guvernatorul BNR că a mărit costul finanțării României prin niște jonglerii financiare crescând-o la 2% din PIB, doar dobânda fiind de trei ori mai mare decât necesarul de fonduri pentru mărirea de acum a salariilor medicilor, estimată la 10% din venitul actual.

Deși România are monedă proprie și asta îi poate asigura independența, Isărescu a folosit o morișcă de finanțare a deficitului astfel încât BNR a făcut profit iar statul român a pierdut bani din buget adică, explică Isar, Isărescu și angajații BNR au primit bonusuri iar românii au suportat pierderea, nemairămânând bani pentru mărirea salariilor medicilor. Integral la lucianisar.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.