Acasă Economic-Financiar „Financial Times”: Energia eoliană – vântul norocului peste România

„Financial Times”: Energia eoliană – vântul norocului peste România

DISTRIBUIȚI

România are parte de adevărate explozii în domeniul energiei eoliene, potrivit jurnaliștilor de la „Financial Times“, care au realizat un material în comuna Fântanele, unde instalarea de turbine de vânt a devenit o adevărată binecuvântare pentru localnici. „Oamenii erau sceptici la început din cauza deranjului din timpul construirii și îngrijorărilor că recoltele lor vor fi afectate. Dar acum sunt încântați și mulți vin și întreabă dacă vor face parcul eolian mai mare astfel încât o turbină să fie amplasată pe pământul lor“, a declarat primarul din Fântânele, Gheorghe Popescu, pentru „Financial Times“.
Fiecare dintre localnicii care au turbine amplasate pe terenul lor primește anual cate 3.000 de euro de la compania care a instalat parcul eolian, sumă ce vine ca o binecuvântare pentru ei, majoritatea având venituri de circa 100 de euro pe lună.
Pentru România, energia eoliană este o mare oportunitate economică, de care țara începe să profite, spun jurnaliștii britanici. Astfel, dacă în 2009 România producea doar 14 MW de energie eoliană, doar în 2010 a adaugat 450 MW, iar în 2011 va instala 700 MW.
Guvernul estimează potențialul eolian al României la 14.000 MW capacitate instalată – cel mai mare din sud-estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.