Acasă Economic-Financiar Firmele isi vor putea depune bilantul contabil prin intermediul Internet-ului

Firmele isi vor putea depune bilantul contabil prin intermediul Internet-ului

DISTRIBUIȚI

Firmele din Romania vor putea folosi, experimental, din acest an, Internet-ul pentru depunerea, la administratiile financiare, a bilantului contabil, masura menita sa reduca birocratia si sa asigure un control mai riguros al veniturilor statului, a declarat ieri Dan Nica, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Ministrul a precizat ca dupa aprobarea legii semnaturii electronice metoda va putea fi utilizata de firme pe scara larga. -Sistemul de depunere a bilantului pe web va reprezenta o facilitate acordata firmelor, care nu mai trebuie sa se loveasca de birocratie, dar va reprezenta si un mare avantaj pentru Ministerul Finantelor, care va putea controla fluxurile de capital din Trezoreria statului-, spune ministrul.

Masura face parte din cele 20 de proiecte-pilot care se vor derula in acest an sub coordonarea ministerului, integrate in Programul eEurope, care va permite accesul pe scara larga la Internet prin preturi scazute, accelerarea dezvoltarii comertului electronic si atragerea de investitii in domeniul firmelor IT.

Programul eEurope mai cuprinde dezvoltarea unei platforme destinate comertului electronic, proiect ce va fi finalizat in trimestrul trei al anului 2001, realizarea, in colaborare cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, a proiectului privind publicarea pe Internet a ofertelor de munca, realizarea unei biblioteci virtuale, precum si informatizarea administratiilor publice, prin introducerea unor terminale electronice pentru obtinerea on-line a informatiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.