Home Economic-Financiar FMI vine în decembrie la București pentru bugetul pe 2015

FMI vine în decembrie la București pentru bugetul pe 2015

DISTRIBUIŢI

O misiune comună de experți ai Fondului Monetar Internațional (FMI) și Comisiei Europene (CE) se va afla la București în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autoritățile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice remis miercuri CURENTUL.

Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

‘Misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care țara noastră și le-a asumat în fața FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română și reprezentanții creditorilor externi. Ulterior discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice și transmis Guvernului spre aprobare’, se precizează în comunicatul citat.

Președintele Traian Băsescu a făcut miercuri apel la Guvern să prezinte proiectul de buget pe 2015 cât mai curând, arătând că acesta este o prioritate majoră.

‘Fac un apel la Guvern, pentru că faptul că prim-ministrul nu se află în București, nu este o scuză, ministerele împreună cu ministrul de Finanțe pot pregăti, pot pune la dispoziția publicului proiectul de buget”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a cerut, marți, membrilor Cabinetului să pregătească proiectul de buget pentru anul 2015 până la sosirea delegației Comisiei Europene, FMI și Băncii Mondiale în România.

„Vreau să ne facem treaba în continuare, cât timp avem sprijinul Parlamentului, se așteaptă să îndeplinim ceea ce este în fișa postului. O să vă rog, până la sosirea delegației Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, să pregătiți bugetul pe 2015. Deci, fiecare ministru vorbește cu Finanțele și, după aceea, pentru măsuri speciale luăm decizia politică în cadrul coaliției și în cadrul Guvernului”, a transmis prim-ministrul în cadrul ședinței de Guvern.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.