Acasă Economic-Financiar -Fundatii- pentru o temeinica dezvoltare

-Fundatii- pentru o temeinica dezvoltare

DISTRIBUIȚI

Este stiut faptul ca o temeinica dezvoltare, a oricarui domeniu, se sprijina pe o ampla si solida infrastructura. Aceasta a fost si ratiunea pentru care, in 1993, prin unirea unei antreprize de constructii din cadrul Centralei de Constructii Cai Ferate si firma STUMP din Germania, au fost puse bazele societatii germano-romane de foraje si fundatii speciale STUMP-CCCF Foraje. Ne-ar fi greu sa inventariem lucrarile executate pana in prezent de societatea amintita. Vom preciza numai ca aceasta s-a specializat, cu inalt profesionalism, in lucrari de infrastructura pentru toate categoriile de constructii.

-Firma, ne-a precizat directorul general Gabriel Ciobanu, se ocupa cu fundatii speciale, cu toate lucrarile de subteran legate de fundarea cladirilor, de consolidari de terenuri, epuismente, etansari, hidroizolatii. Din punct de vedere al numarului santierului in lucru si al cifrei de afaceri, ne aflam in crestere. In anul 2000, am avut o cifra de afaceri de aproximativ 60 miliarde de lei si un profit de 10% din aceasta valoare. Mentionez ca, printre santierele mai importante, pe care le avem in momentul de fata, se remarca cel de langa Biserica Armeneasca, unde se ridica una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti. Noi am facut fundatiile speciale (peretii mulati, sustinerea lor cu ancoraje s.a.) si predam lucrarea cu excavatia la minus 16 m, dupa noi urmand antreprenorul, care va face suprastructura cladirii. Investitorul grec va avea aici un sediu modern pentru birouri de firma, cu 18 etaje si patru subsoluri. Al doilea santier important este pe Calea Victoriei, unde facem o incinta de piloti, tot pentru un sediu de firma al unui investitor din Israel. In tara, participam la lucrari de reabilitare de drumuri, intre Sighisoara si Targu Mures. Facem operatiuni de consolidare, ziduri de sprijin, cu un antreprenor general din Germania. Amintesc faptul ca, in domeniul alunecarilor de teren, consolidarea viaductului ?çCristina?ê pe DN 15 (injectii, micropiloti si ancoraje) este lucrare unicat in Romania. De asemenea, intre Campulung Moldovenesc si Radauti (la Sadova), unde drumul a suferit denivelari importante, facem ziduri de sprijin ancorate. Am castigat licitatia pentru reabilitarea structurii rutiere si, in momentul acesta, suntem in finalizarea consolidarii acestui drum. Si mai avem o lucrare interesanta, subtraversarea soselei, pe DN 1, in dreptul Complexului ?çPrisma?ê, pentru accesul direct si fluidizarea circulatiei s.a.-

Importanta si complexitatea unor asemenea lucrari sugereaza gradul inalt de pregatire al personalului (peste 100 de angajati), specializat, in cea mai mare parte, la firme de profil recunoscute pe plan mondial, din Franta si Germania.

Firma STUMP-CCCF Foraje a adoptat modelul de asigurare a calitatii conform SR ISO 9002, avand in dotare o sistema adecvata de utilaje moderne de mare randament, majoritatea de productie germana.

Cu aceste notabile realizari si cu increderea inlaturarii unor impedimente (blocajul financiar, de exemplu), firma respectiva are toate sansele sa asigure temelii solide pentru propria dezvoltare, cat si pentru numerosii sai parteneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.