Home Economic-Financiar Grupul de firme Robinson solicita interventia Guvernului in cazul Bancii Dacia Felix

Grupul de firme Robinson solicita interventia Guvernului in cazul Bancii Dacia Felix

DISTRIBUIŢI

Grupul de investitori Robinson, actionar majoritar in Banca Dacia Felix, isi exprima regretul fata de decizia Curtii de Apel Cluj referitoare la respingerea recursului privind suspendarea procedurii de faliment in cazul Bancii Dacia Felix, se arata intr-un comunicat al grupului semnat de presedintele BDF, Liviu Mandler.

-Atitudinea ostila fata de dezvoltarea vizibila a activitatii BDF este din punctul nostru de vedere nejustificata, cu atat mai mult cu cat Grupul de investitori a facut o oferta extrem de generoasa catre Guvernul Romaniei. Aceasta oferta constand in 15 milioane de dolari, in plata imediata, plus 25% din totalul sumelor care vor fi recuperate din creantele externe ale bancii, constituie, credem noi, o oferta reala, la pretul pietei, pentru stingerea creantelor ramase de platit catre Banca Nationala a Romaniei si CEC, singurii creditori ai BDF-, precizeaza sursa citata.

In plus, actionarii majoritari ai BDF si-au exprimat acordul privind stergerea integrala a datoriilor societatilor romanesti cu capital majoritar de stat (debitoare catre Banca Dacia Felix), printre care societatea Roman SA Brasov, cu o datorie de peste 40 miliarde de lei, precum si societatea Ghimbav SA.

Banca Dacia Felix este, in plus, unica banca din Romania care a acceptat parteneriatul unei confederatii sindicale, cu reprezentanta nationala; este vorba despre Blocul National Sindical.

-Nu cunoastem motivele obscure care au condus organele judiciare la adoptarea unei asemenea solutii, insa credem ca aceasta avantajeaza anumite cercuri de afaceri legate de fosta putere politica, facilitandu-le preluarea Bancii Dacia Felix la preturi frauduloase-, apreciaza Grupul de firme Robinson.

Dupa estimarile unor societati de audit, precum Arthur Andersen, suma care va putea fi recuperata in urma falimentarii Daciei Felix este de maximum 12 milioane de dolari, pe o perioada de trei-patru ani.

In aceste conditii, Grupul de investitori straini, actionar majoritar ai Bancii Dacia Felix, considera ca este necesara interventia de urgenta a Guvernului

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.