Home Economic-Financiar Idei de afaceri profitabile: hosting reseller

Idei de afaceri profitabile: hosting reseller

DISTRIBUIŢI

Comerțul electronic a ajuns să fie subiect cu statut de vedetă în domeniul afacerilor în România, magazinele online având avantaje certe precum costurile reduse de operare, posibilitatea de a „ataca” orice piețe și oporunitatea de a ajunge rapid la cifre de afaceri mari și profit pe măsură. Antreprenorii care iau în calcul un astfel de start-up se gândesc de obicei la e-commerce ca retail de bunuri. Însă tocmai acest trend naște oportunități în lanț: toate magazinele online au nevoie de diverse servicii, este o piață imensă pe acest sector, absolut fără granițe.

Tot mai mulți antreprenori, de la firme mici (chiar ca formă de organizare comercială pentru un free-lancer) până la IMM-uri de dimensiuni mai mari, activează pe domeniul de servicii web, în special în zona de web design și programare, cu aplicații e-commerce și nu numai. Astfel de companii se adresează adesea cu pachete complete de servicii. Din comoditate sau pentru că nu cunosc foarte bine domeniul online, cei mai mulți clienți preferă să cumpere totul dintr-un singur loc, inclusiv serviciul de găzduire web – absolut necesar pentru orice website. Iată așadar o oportunitate în sine: vânzarea de pachete de hosting, ca produs în sine sau la pachet cu alte servicii web.

Includerea pachetelor de găzduire web în gama de servicii oferită clienților este rentabilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este o formă de a vinde servicii cu adaos foarte mare, aproape fără efort. În al doilea rând, se construiește o relație pe termen lung cu clientul ce a solicitat construirea unui website și crește puternic șansa de a obține de la client noi comenzi de servicii în viitorul apropiat. Dacă serviciile de creație website sunt limitate din punct de vedere al capacității de livrare (depind de resursele umane implicate), serviciile de hosting pot fi livrate în cantitate nelimitată. Există și o condiție pentru ca toate acestea să se întâmple simplu și eficient: colaborarea cu o firmă de hosting mai mare și inchirierea de soluții sub formă de pachete de hosting pentru reselleri sau chiar servere dedicate precum acestea.

De ce reseller și nu administrator de servere pe cont propriu? Stres minim, riscuri practic inexistente, flexibilitate maximă! Mai exact, primești soluții testate și perfect funcționale, cu garanții certe. Dacă alegi o firmă de top ca partener, poți promite la rândul tău clienților uptime garantat de 99,9%. Eviți cheltuielile inițiale cu servere, precum și costurile ulterioare de mentenanță. Problemele tehnice vor fi rezolvate oricând tot de partenerul tău, singura ta grijă este cea comercială (marketing, vânzări).

Evident, trebuie să asiguri clienților tăi direcți suport tehnic și comercial, însă la rândul tău primești suport tehnic non stop oricând este nevoie. Colaborând cu un partener capabil să-ți asigure găzduire pe servere performante, problemele vor fi rare și simplu de rezolvat. Poți începe cu un plan de găzduire de tip reseller la costuri incredibil de mici, de la câțiva euro pe lună. Poți multiplica rapid această sumă în ceea ce privește încasările. Apoi, în funcție de cum merge afacerea ta de hosting, poți în orice moment să te extinzi cu noi resurse contractate. Ai și flexibilitate pe parcurs, deci riscuri inexistente.

Folosind interfața customizată pentru reselleri, se pot aloca resurse și se pot gestiona foarte eficient conturile clienților. Te vor ajuta instrumentele de gestionare premium, cu ultima versiune de cPanel/WHM. Printre avantaje, amintim instalare scripturi instant și acces la peste 300 de scripturi care includ WordPress, Joomla, Drupal, Magento, phBB. Planurile de hosting pentru clienți le poți seta singur, foarte simplu, alocând spațiul pe disc, lățimea de bandă, numărul de bazte de date sau numărul de conturi de e-mail.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.