Home Economic-Financiar Industria software reincepe sa creasca

Industria software reincepe sa creasca

DISTRIBUIŢI

Compania Microsoft Corp. a anuntat o crestere de 10 procente a vanzarilor realizate in trimestrul al patrulea al anului fiscal incheiat la 30 iunie, pana la 7,25 miliarde de dolari, pe fondul cererii ridicate pentru sistemele de operare Windows XP, precum si pentru alte aplicatii software destinate utilizatorilor din sectorul corporatist, transmite agentia de presa Reuters.

Profitul net al companiei s-a cifrat la 1,53 miliarde de dolari, comparativ cu 65 milioane de dolari in ultimul trimestru din anul anterior. Pentru intregul an fiscal, cel mai mare producator de software a raportat o crestere de 12% a veniturilor, pana la 28,4 miliarde de dolari.

Cu toate ca ritmul de crestere a fost solid avand in vedere conditiile de piata, analistii au remarcat o incetinire a vanzarilor Microsoft in comparatie cu anii *90, cand compania inregistra, in medie, un avans anual de 38% al veniturilor, pentru ca in anul 2000 acesta sa incetineasca la 16%, respectiv la 10% in anul 2001. Pentru anul fiscal 2003, producatorul de software preconizeaza venituri intre 31,4 si 32 miliarde de dolari, desemnand o crestere de 11-13%.

Chiar si in aceasta situatie, perspectivele Microsoft raman mult mai solide decat cele formulate de majoritatea companiilor din industria de profil, care se confrunta cu reducerea drastica a cheltuielilor sectorului corporatist. -Am incheiat anul fiscal intr-o pozitie si mai solida decat l-am inceput-, a declarat directorul financiar al companiei, John Connors.

Microsoft a demarat relativ recent un program de extindere a activitatii sale si in alte domenii decat aplicatiile software pentru computere. Prima initiativa in acest sens a avut loc in toamna anului trecut, cand compania a lansat jocurile video Xbox, iar pentru aceasta toamna compania se pregateste sa lanseze o serie de produse destinate in special utilizatorilor obisnuiti. -Acesta este inceputul unei perioade de tranzitie pentru Microsoft-, este de parere Charles Di Bona, analist la firma Sanford C. Bernstein.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.