Home Economic-Financiar INS: 10% din gospodării au rămas neîncălzite anul trecut

INS: 10% din gospodării au rămas neîncălzite anul trecut

DISTRIBUIŢI

O gospodărie din 10 nu și-a putut permite menținerea unei temperaturi adecvate în locuință, anul trecut, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.

Astfel, 12,7% dintre gospodăriile din România nu și-au putut permite menținerea unei temperaturi optime în locuință, procentul cel mai mare fiind în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani, respectiv 20,3%. În funcție de statutul ocupațional al capului familiei, în cazul șomerilor 42,2% nu au putut asigura un climat adecvat.

Mai mult de jumătate din gospodării (56,5%) trăiesc în locuințe individuale separate, proporția fiind puternic influențată de mediul rural, restul gospodăriilor regăsindu-se în imobile cu mai multe locuințe, în special în blocuri cu 10 locuințe sau mai multe (38,5%). Imobilele în care se găsesc locuințele gospodăriilor sunt aproape în totalitate de tipul casă individuală separată în cazul mediului rural și, preponderent, apartamente în blocuri cu mai multe locuințe în cazul urban (unde doar puțin peste un sfert din gospodării ocupă case individuale separate).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.