Acasă Economic-Financiar Institutiile din industria aeronautica propun Guvernului propriul program de dezvoltare a domeniului

Institutiile din industria aeronautica propun Guvernului propriul program de dezvoltare a domeniului

DISTRIBUIȚI

Institutiile din industria aeronautica romaneasca vor propune spre adoptare Ministerului Industriei si Resurselor (MIR) un document cuprinzand masurile care se impun pentru dezvoltarea sectorului aeronautic, in vederea includerii acestuia in strategia economica a Romaniei.

-Vom redacta un material de tip sinteza, pe care urmeaza sa-l prezentam celor care pot lua decizii la nivel national, pentru a sustine aceasta industrie care oriunde in lume este o industrie de tip strategic-, a declarat Francisc Toba, director general al Romaero, societate care a initiat elaborarea documentului.

El considera ca Romania nu valorifica in momentul de fata decat intr-o foarte mica masura potentialul real al industriei si al cercetarii din acest domeniu. -Este o foarte mare greseala, dupa parerea mea, sa nu poti folosi la nivel maxim un tunel aerodinamic care mi-ar permite sa fac simulari de pana la de trei ori viteza sunetului-, a spus directorul general al Romaero, Francisc Toba.

Dumitru Prunariu, presedintele Agentiei Spatiale Romane, a subliniat, la randul lui, ca Romania ar putea valorifica mult mai bine acest potential. -Agentia Spatiala Europeana intentioneaza sa plaseze o parte importanta a comezilor ei undeva in exterior, datorita costurilor de productie mult mai reduse, si nu vad de ce nu ar gasi colaboratori in Romania, cu conditia de a exista o buna coordonare a instututiilor romanesti din acest domeniu-, a afirmat Dumitru Prunariu, presedintele Agentiei Spatiale Romane.

Romaero, impreuna cu alte societati din domeniul aeronautic si din Romania, propune accelerarea restructurarii si a privatizarii, promovarea investitiior, sustinerea unui mediu de afaceri deschis si predictibil, asigurarea unui cadru legislativ favorabil cooperarii industriale, precum si reevaluarea necesitatilor de dotari si servicii aeronautice ale institutiilor publice.

De asemenea, societatile din domeniu propun infiintarea unor societati mixte cu parteneri straini pentru atragerea de investitii directe din strainatate si pentru realizarea unor produse comune.

Romaero a organizat, in cursul zilei de vineri, un seminar intitulat -Industria aeronautica romana – incotro?-, in cadrul caruia reprezentantii Ministerului Industriei si Resurselor (MIR), Ministerului Dezvoltarii si Prognozei (MDP), Ministerului Apararii Nationale, ai institutiilor de invatamant superior de profil si ai societatilor comerciale din industria aeronautica romaneasca au analizat problemele actuale ale acestui sector, precum si posibilitatile concrete de dezvoltare a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.