Acasă Economic-Financiar Investitiile directe grecesti in Romania depasesc 550 milioane de dolari

Investitiile directe grecesti in Romania depasesc 550 milioane de dolari

DISTRIBUIȚI

Investitiile grecesti in Romania depasesc suma de 550 milioane de dolari, clasand astfel aceasta tara pe primul loc, la mare distanta fata de alte tari din Europa de Sud-Est beneficiare de investitii directe grecesti, trasmite MPA (Macedonian Press Agency, Thessaloniki).

Dupa cum a mentionat directorul Consiliului bancii EFG Eurobank Ergasias, Nikos Nanopoulos, la situatia prezentata a participat si Grupul EFG Eurobank Ergasias, prin achizitionarea in 1999 a unui pachet de actiuni de 19,25% din capitalul Banc Post, dar si activitatea stralucita si multidimensionala a Global Finance, care a realizat numeroase investitii in Romania, in colaborare cu proeminenti oameni de afaceri eleni.

Toate acestea au fost prezentate in cadrul Forumului Eleno-Roman privind Perspectivele Comerciale si de Investitii, in cadrul caruia s-a acordat mare atentie integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. S-a subliniat importanta pe care o are pentru viitorul Balcanilor, dar si al Europei, in general, apropierea si armonizarea tarilor din Europa de Sud-Est cu realitatile din UE. Dupa cum a mentionat ministrul transporturilor si comunicatiilor din Grecia, Hristos Verelis, acest proces va crea perspective pozitive pentru dezvoltarea economica si sociala a tarilor din Balcani si profituri pentru toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.