Acasă Economic-Financiar Investitiile in Fondurile mutuale, peste inflatie

Investitiile in Fondurile mutuale, peste inflatie

DISTRIBUIȚI


Valoarea unitara a activului net la fondurile deschise de investitii continua sa se mentina la un nivel ridicat, in luna iunie inregistrand o crestere de 3,1%, ceea ce corespunde unui nivel anualizat de 44,8%, iar cresterea pe primele sase luni ale acestui an este de 20,2%, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). Nivelul de crestere a valorii unitare este superior nivelului estimat al inflatiei de 1,6% si al devalorizarii leului de 1,4%.

Volumul de active nete a crescut, in aceeasi perioada, cu 0,9%, in timp ce numarul de investitori a consemnat o scadere cu 0,9% fata de luna anterioara.

Pe de alta parte, gradul de risc al fondurilor continua sa fie scazut. La nivelul UNOPC, structura de portofoliu are un factor de risc de 0,456, ceea ce corespunde unui risc scazut. Aceasta se datoreaza unei structuri de portofoliu monetare, in care titlurile de stat au o pondere de circa 85%. De mentionat ca, de la inceputul anului, gradul de risc la nivelul Uniunii a scazut cu 19%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.