Acasă Economic-Financiar Lege imbecilă! Vânzătorul să înghită moneda când clientul nu ia restul de...

Lege imbecilă! Vânzătorul să înghită moneda când clientul nu ia restul de 10 bani

DISTRIBUIȚI

Adesea ni s-a întâmplat să nu luăm restul constând într-o monedă de 5 sau 10 bani și să-l lăsăm vânzătoarei. Acum, dacă facem asta, vânzătoarea respectivă poate rămâne fără job. Asta din cauza Ordinului 218/2015 emis de mega-șpăgarul Darius Vâlcov, acuzat de procurorii DNA de luare de mită de peste 2 milioane de EURO (la care se adaugă o sumedenie de alte infracțiuni) prin care inspectorii ANAF sunt OBLIGAȚI să suspende activitatea unității și pentru 10 bani găsiți în plus în casa de marcat sau în incintă. Ordinul este emis în urma OUG 91 din 30,12,2014 inițiată de același infractor. Așa că dacă un client nu ia restul de 10 bani, vânzătorul are o singură variantă: să înghită rapid moneda pentru că dacă o bagă în casa de marcat înapoi și intră inspectorii ANAF aceștia sunt OBLIGAȚI să suspende activitatea. La fel dacă se găsesc bani în afara casei de marcat, în incinta unității. Dacă inspectorilor li s-ar face milă, jenă sau vreun alt sentiment omenesc pentru 10 bani, ar încălca legea adică ar comite ei înșiși o infracțiune. Asta se întâmplă când în fruntea unui minister ca cel al Finanțelor ajunge un infractor care a vrut să arate ce personaj integru și necruțător e el.
Așadar legea trebuie aplicată şi nu face diferenţa între un plus de 1 leu şi un plus de 1 milion de lei în casa de marcat. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a declarat, marţi, la Antena 3, că inspectorii ANAF suspendă activitatea oricărei societăţi comerciale care încalcă legea, prioritară fiind marea evaziune.

Întrebat dacă închiderea unei societăţi comerciale este cea mai bună soluţie, Alexandru Cristea a spus că aceasta este sancţiunea prevăzută de lege.

„Sancţiunea prevăzută de lege pentru nefiscalizarea sumelor identificate în cadrul punctului de vânzare este aceasta: amendă, confiscare, suspendare şi închidere”, a explicat Cristea, dăugând că nu ANAF închide firmele.
„Firmele sunt închise din cauza încălcării legislaţiei. Tot ceea ce fac inspectorii ANAF este să constate această încălcare şi să dispună măsurile prevăzute de lege”, a mai spus el.

„Legea nu poate face diferenţa între 1 leu sau un milion de lei(…). Eu pot înţelege nişte comercianţi care sunt supăraţi pentru că au fost sancţionaţi de nişte măsuri care pot părea drastice, dar mi-e foarte greu să înţeleg că sunt criticaţi colegii mei (inspectorii ANAF-n.red.) care aplică legea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
„Prioritară este mare evaziune. Încercăm să alocăm personal şi pentru verificările micii evaziuni”, susţine purtătorul de cuvânt al DGAF.

Acest infractor stupefiant, numit Darius Vâlcov a distrus pur și simplu comercianții români. Este inadmisibil ca să nu prevezi într-o lege o gradare a greșelilor și să prevezi aceleași amenzi și sancțiuni pentru orice sumă identificată în plus sau în minus. Dacă vânzătoarea a greșit când a dat restul? Nu vi s-a întâmplat, domnule Vâlcov? Sau dvs. nu plăteați pe nicăieri?  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.