Acasă Economic-Financiar Locuințele ANL, vândute chiriașilor cu prețuri între 19.000 de euro și 36.000...

Locuințele ANL, vândute chiriașilor cu prețuri între 19.000 de euro și 36.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Locuințele ANL destinate închirierii de către tineri vor fi scoase la vånzare la prețuri de sub 19.140 de euro pentru o garsonieră, sub 26.950 de euro pentru două camere, iar apartamentele de trei camere vor costa cel mult 36.014 de euro.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a elaborat un proiect de lege prin care vor fi modificate criteriile pentru cei care doresc să achiziționeze locuințe ANL. Proiectul de act normativ va fi prezentat în ședința de guvern de miercuri. Astfel, s-a propus reducerea termenului în care chiriașul poate cumpăra locuința, de la trei ani la un an. „Astăzi, chiriașii nu trebuie să aibă un salariu pe familie mai mare decåt dublul venitului mediu brut pe economie. Această prevedere va fi eliminată“, a declarat, ieri, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea.
Totodată, prin proiectul de act normativ se vor stabili și prețurile la care se vor vinde locuințele ANL către chiriași.
Astfel, prețul unei locuințe va fi compus din valoarea de înlocuire, din care se va scădea valoarea de amortizare. Valoarea de înlocuire se stabilește în fiecare an în funcție de prețul de construcție și prețul de vånzare a apartamentelor din ultimul semestru al anului precedent. Valoarea de amortizare se calculează ținånd cont de durata de viață a unui apartament, estimată la 50 de ani. Astfel, se împarte valoarea de înlocuire a apartamentului la 50 și se obține valoarea anuală de amortizare.
„Pentru o garsonieră, valoarea de înlocuire este de 19.140 de euro, pentru un apartament de două camere aceasta se ridică la 26.950 de euro, iar pentru trei camere la 36.014 de euro“, a spus Udrea. Din aceste evaluări se scade valoarea de amortizare, care reprezintă cåteva procente din sumă, și se obține prețul de vånzare al apartamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.