Acasă Economic-Financiar Mafia icrelor negre a intrat in calculatoarele Ministerului Agriculturii

Mafia icrelor negre a intrat in calculatoarele Ministerului Agriculturii

DISTRIBUIȚI

Intentia Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor de a promova o hotarare de guvern pentru atribuirea exclusivitatii exportului de icre negre firmei grecesti -Black-Sea Kaviar-, a scos in evidenta mafia din domeniu. Ministerul Agriculturii si cel al Mediului au eliberat avizele pentru firmele cu drept de export pentru icre negre. Pionii principali ai avizarilor au fost Nicolae Angelescu, de la Agricultura, si Adriana Baz, de la Mediu. In 1997, firma -Black-Sea Kaviar- solicita Ministerului Agriculturii extinderea pescuitului de sturioni in Delta Dunarii si comanda un studiu de evaluare a potentialului de recoltare Institutului de Cercetari Piscicole din Galati, care recomanda exportarea anuala a trei tone de icre negre din sturionul pescuit in Delta, o cantitate enorma, spun specialistii. Totusi, cele doua ministere au avizat, in 1998, recoltarea de sturioni din apele Deltei. Mai multi specialisti din institutiile respective sustin ca Nicolae Angelescu este foarte legat de interesele firmei grecesti.

Tandemul Baz – Angelescu controla practic tot ce inseamna avizele pentru exportul de icre negre. In urma cu cateva saptamani, Nicolae Angelescu se transfera de la Ministerul Agriculturii la Mediu, tocmai la Directia de conservare a biodiversitatii, condusa de Adriana Baz. Transferul este justificat de conducerea Ministerului Apelor si Protectiei Mediului, prin faptul ca -era nevoie de un specialist in piscicultura-. Imediat, izbucneste scandalul initiativei legislative a Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor de acordare a monopolului exportului de icre negre pentru -Black-Sea Kaviar-. Persoane avizate sustin ca Nicolae Angelescu nu este strain de proiectul legislativ care favoriza firma din Constanta, el fiind in relatii apropiate cu patronul firmei -Black-Sea Kaviar-, Acrivos Vassilios.

MAPM sustine ca modificarea proiectului s-a facut prin eliminarea celor doua paragrafe de text in calculatorul Ministerului Agriculturii, dar ca, -pana nu se vor termina cercetarile, nu se poate sti daca Nicolae Angelescu si Adriana Baz sunt vinovati-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.