Acasă Economic-Financiar Majorarea de capital mareste valoarea societatii ALRO

Majorarea de capital mareste valoarea societatii ALRO

DISTRIBUIȚI

Documentul prin care grupul Balli a primit in 1995, de la fostul FPS, drept de premptiune la cumpararea actiunilor ALRO a disparut pur si simplu din sediul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS).

Declaratia a fost facuta chiar de ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu, care a precizat ca, deoarece -originalul nu a putut fi gasit in institutie-, a declansat de mai bine de o luna o ancheta interna in cadrul APAPS. Potrivit dlui ministru, daca ancheta interna nu va scoate la iveala documentul, se va apela la ajutorul Politiei. Chiar daca documentul semnat in 1995 de presedintele FPS de la acea vreme, Emil Dima, nu are suport juridic in conformitate cu legislatia romaneasca, spune Ovidiu Musetescu, -el ar fi putut fi usor invocat in cazul in care procedura aleasa de Guvern pentru privatizarea ALRO ar fi fost licitatia internationala-. In acest caz, grupul Balli ar fi putut sa blocheze pentru o perioada destul de lunga licitatia.

Reprezentantii grupului Balli au anuntat deja ca isi vor exercita dreptul de preemptiune asupra pachetului majoritar de actiuni detinut de statul roman la ALRO Slatina, in cazul in care se va trece la majorarea capitalului social. Exercitarea acestui drept confera societatii Balli Metal dreptul de a cumpara, la valoarea cea mai mare, pachetul de actiuni detinut de APAPS la ALRO, in urma organizarii unei licitatii. -Scrisoarea ne confera drept de preemptiune asupra a 51% din actiunile societatilor ALRO si Alprom din Slatina si Alor din Oradea-, spune presedintele Balli Metal SA, dl Dan Dragoi.

El a adaugat ca, in urma cu cateva zile, grupul a transmis doua propuneri catre APAPS. Prima se refera la disponibilitatea grupului Balli de a imprumuta ALRO cu 60 milioane de dolari. A doua propunere facuta APAPS exprima disponibilitatea grupului de a achizitiona drepturile de preemptiune detinute de stat in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social al societatii ALRO.

In alta ordine de idei, varianta majorarii capitalului social al ALRO Slatina nu a fost pusa pe tapet de curand, ci ideea a fost vehiculata chiar de fosta conducere a Ministerului Industriei. -Apreciem ca programul de privatizare a societatii trebuie realizat cu majorare de capital, asigurandu-se astfel participatia directa a viitorilor investitori la derularea etapelor investitionale-, se spune intr-o nota semnata in luna iulie a anului trecut de ministrul industriei de la acea vreme, Radu Berceanu.

Potrivit actualului deputat PD, in urma analizelor financiare efectuate, -apreciem ca este posibila o majorare de capital social prin emisiune de actiuni-. In finalul notei semnate de Radu Berceanu se mai arata ca -majorarea capitalului social al societatii ALRO Slatina, inaintea altor masuri preprivatizare, consideram ca poate duce la cresterea valorii societatii-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.