Acasă Economic-Financiar Mari banci din Austria, sanctionate pentru concurenta neloiala

Mari banci din Austria, sanctionate pentru concurenta neloiala

DISTRIBUIȚI

O instanta europeana a sustinut, ieri, o decizie anterioara a Comisiei Europene, privind impunerea unor amenzi de 124,3 milioane de euro unor banci austriece implicate intr-un cartel, pentru fixarea ratelor dobanzilor la depozite si credite, transmite Reuters. Comisia a sanctionat bancile, inclusiv Erste Bank, Raiffeisen Zentralbank si Bank Austria, divizie a Unicredit, in anul 2002, pentru implicarea in cartelul denumit -Lombard Club-.

Actiunile de fixare a preturilor pentru produsele si serviciile bancare au implicat aproape toate institutiile de credit din Austria, se arata intr-un comunicat al Curtii Primei Instante.

Erste Bank a fost amendata cu 37,69 milioane de euro, Bank Austria si Raiffeisen Bank, cu cate 30,38 milioane de euro, iar BAWAG cu 7,59 milioane de euro

Instanta a dispus reducerea amenzii impuse Oesterreichische Postsparkasse, preluata ulterior de BAWAG, la 3,8 milioane de euro, de la 7,6 milioane de euro. Tribunalul a motivat decizia prin estimarile eronate privind cota de piata detinuta de institutia de credit.

Comisia Europeana a realizat, in anul 1998, controale la birourile bancilor austriece, in urma unor informatii aparute in presa. Autoritatile au confiscat sute de documente, inclusiv procese-verbale ale unor intalniri, memorandumuri, inregistrari ale unor convorbiri telefonice.

Cartelul a acoperit intreaga Austrie, -pana la cel mai mic sat-, potrivit uneia dintre bancile membre ale organizatiei, citata de Comisia Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.