Acasă Economic-Financiar Mierea rom?â?Ñnească, apreciată de germani

Mierea rom?â?Ñnească, apreciată de germani

DISTRIBUIȚI

Mierea romånescă a început să fie căutată intens de marile companii de distribuție din Europa de Vest, a declarat președintele Asociației Crescătorilor de Albine Apicola Deva, Ioan Korb. Acesta estimează că solicitările de miere hunedoreană pentru export ajung la cel puțin 300 de tone, ceea ce este dublu față de perioada anilor trecuți.
„Mierea romånească a ajuns să fie căutată în Europa ca în perioada anilor ‘70-’80, cånd apicultura de la noi din țară era recunoscută prin calitatea deosebită a produselor. Companiile din Germania și Franța sunt cele mai interesate de produsele apicole romånești și, în particular, de cele ale producătorilor din județul Hunedoara“, spune Iosif Korb. Apicola Deva a fost reprezentată la ultima ediție a Tårgului de produse bio BioFach 2010 Nürnberg, alături de alte 15 firme din domeniul producției alimentare din țară. Potrivit lui Iosif Korb, prezența apicultorilor la acest tårg s-a dovedit un succes, în condițiile în care reprezentanții companiilor străine au abordat direct producătorii romåni. „Mulți reprezentanți ai acestor firme au venit cu bilețelul pe care scria unde este amplasat pavilionul Romåniei și standul Apicola Deva“, a spus Korb.
Apicultorii din județul Hunedoara produc, în medie, 400 de tone de miere pe an, din care 150 de tone erau exportate. După tårgul BioFach 2010, solicitările au crescut la peste 300 de tone.
„Ne-am recåștigat renumele pe piața internațională, dar trebuie să menținem standardele de calitate ridicate. Exigența în ceea ce privește calitatea mierii își arată, acum, roadele“, afirmă Iosif Korb. El a subliniat că apicultorii hunedoreni trebuie să fie sprijiniți pentru a-și dezvolta stupinele și a se utila cu echipamente moderne pentru recoltarea mierii și a produselor stupului.
În județul Hunedoara există aproximativ 1.000 de apicultori, care dețin aproape 30.000 de familii de albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.