Acasă Economic-Financiar Ministerul Sănătății cumpără 597 de incubatoare

Ministerul Sănătății cumpără 597 de incubatoare

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a alocat în acest an 33 de milioane de lei pentru achiziționarea a 597 de incubatoare pentru spitalele din toată țara, a declarat marți ministrul Sănătății.

„Am făcut un pas important în dezvoltarea programului ‘Mama și copilul’, respectiv acoperirea necesarului total de incubatoare la nivelul unităților spitalicești din România. La începutul acestui an, am demarat un proces minuțios de colectare de date de la toate unitățile spitalicești cu secții de obstretică-ginecologie și neonatologie din țară atât de la nivelul unităților aflate în subordinea MS, cât și a unităților spitalicești care, în urma procesului de descentralizare, se află în subordinea consiliilor locale. Astfel, cele 123 de unități spitalicești la nivel național au raportat un necesar de 597 de incubatoare, dintre care 132 acoperă necesarul spitalelor aflate în subordinea ministerului — 9 spitale, iar 465 pentru unitățile spitalicești locale. Pentru acoperirea acestui necesar, MS a alocat un buget de 33 de milioane de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro”, a afirmat ministrul prezent la Spitalul Polizu.

„Cu alte cuvinte, MS va aloca 90% din valoarea achiziționării incubatoarelor pentru spitalele din rețeaua publică locală, iar consiliile locale trebuie să vină cu o participare financiară de 10%. După alocarea acestei cofinanțări, MS pune la dispoziție diferența de 90% pentru fondurile necesare incubatoarelor. Ne dorim ca până în 1 iunie, când sperăm să ne reîntâlnim în aceeași formulă, să putem finaliza elaborarea unui plan de acțiune bazat pe Strategia 2014 — 2020, un plan de acțiune realist și eficient, care să identifice, să acopere principalele nevoi în domeniu. (…) Vom organiza o serie de întâlniri strategice la nivelul centrelor universitare, ele vor concentra toate județele arondate, cu scopul colectării de informații și propuneri, dar și promovarea acestui program. Calendarul este 18 martie — Constanța, 25 martie — Târgu Mureș, 8 aprilie — Cluj Napoca, 15 aprilie — Timișoara, 13 mai — Iași, 20 mai — Craiova. Din această serie de întâlniri-dezbateri ne dorim să coagulăm sprijinul tuturor specialiștilor implicați — ginecologi-neonatologi, medici de familie, pediatri, dar și societate civilă implicată. Putem identifica soluțiile optime pentru realizarea acestui plan dedicat mamei și copilului”, a mai spus Achimaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.