Acasă Economic-Financiar Ministrul Finanțelor a renunțat deocamdată la reducerea pragului pentru microîntreprinderi

Ministrul Finanțelor a renunțat deocamdată la reducerea pragului pentru microîntreprinderi

DISTRIBUIȚI

Ministerul Finanțelor publicase un draft de OUG prin care, de la 1 ianuarie 2022 pragul de încadrare scădea de la 1 milion de euro la 500.000 de euro. În consecință, firmele cu cifra de afaceri peste 500.000 euro ar fi plătit din 2022 impozit de 16% pe profit în loc de 1% pe cifra de afaceri. Nota de fundamentare a proiectului de OUG fusese întocmită în fals, funcționarii susținând că acesta ar fi angajamentul României prin PNRR deși această măsură a fost angajată începând cu 01 ianuarie 2023. În plus se încălca astfel și articolul 4 din Codul Fiscal care prevede termen minim de intrare în vigoare de 6 luni de la modificare.

În noua variantă de OUG, publicată pe site-ul Guvernului, această prevedere a fost eliminată, iar pentru IMM-uri totul va rămâne așa cum a fost și până acum.

Totuși, măsura nu va ieși cu totul din planurile Guvernului, asta pentru că în cadrul PNRR-ului, România și-a asumat ca țintă scăderea pragului de impozitare pentru începutul anului 2023. Chiar dacă, acum, Guvernul a dat înapoi și nu introduce această măsură, ea este așteptată în anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.