Acasă Politic PNL propune la Cercetare un fost vânzător care în timp ce era...

PNL propune la Cercetare un fost vânzător care în timp ce era deputat primea și bursă de studii de la un coleg de partid

DISTRIBUIȚI

PNL ia în calcul să propună în locul lui Florin Roman la Ministerul Cercetării și Digitalizării tot un deputat fără nicio legătură cu cercetarea sau digitalizare și care are un CV neclar: Pavel Popescu. Deputatul PNL a declarat în 2020 și 2019 că a primit „bursă de studii Master” de la Universitatea de Vest din Timișoara. În primul an deputatul a încasat 1940 de lei, iar în al doilea an a primit numai 1104 lei. În CV-ul oficial al lui Pavel Popescu nici urmă de Master. Singurele referințe despre trecerea lui Popescu prin programul masteral se găsesc în declarațiile de avere din 2019 și 2020, acestea fiind aferente veniturilor obținute în 2018 și 2019.

Popescu susține că ar fi donat bursele

L-am întrebat pe deputatul Pavel Popescu despre situația masterului său și a burselor încasate și acesta ne-a declarat: „Nu am terminat master-ul. Am constatat numai că au intrat banii în cont și nu știam nimic despre bursă. Banii respectivi i-am donat. Am primit bursă din cauza notei de la examenul de licență. M-am înscris atunci când am văzut că nu mai sunt locuri neocupate.”, a explicat Pavel Popescu fără să menționeze cui a donat bursele. În plus, faptul că a luat bursă și în al doilea an pe baza mediei de la licență înseamnă că bursa a fost obținută ilegal și trebuia înapoiată universității.
Colegul de partid al lui Pavel Popescu, rectorul UVT Marilen Pirtea nu a putut fi contactat pentru lămuriri.

CV asemănător cu al demisionarului Florin Roman

În CV-ul afișat la Camera Deputaților nu apare nicio mențiune referitoare la aceste studii. Pavel Popescu a trecut faptul că a urmat trei ani cursurile Facultății de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara între 2008 și 2011. Nu specifică dacă este licențiat așa că cel mai probabil a abandonat școala.
Popescu a scris însă în CV faptul că între 2011 și 2014 a urmat cursurile Facultății de Științe Economice „Vasile Goldiș” din Arad. Cu toate astea, la fel ca și în cazul lui Florin Roman, Popescu este licențiat al Universității „Ion Slavici” din Timișoara, o universitate particulară din Timișoara.

Deputat la București, masterand la Timișoara, soț la Oslo

În timp ce beneficia de bursa de studii pentru master, Pavel Popescu era deputat în Parlamentul României. Și în 2018 și în 2019 el a fost vice-lider al grupului PNL din Camera Deputaților. În perioada în care se presupune că participa la cursuri a fost secretar la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Din aprilie 2018 a fost și membru al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.
Practic, cele două comisii trebuiau să-i ocupe lui Popescu câte două zile din săptămâna. În afară de asta, deputatul trebuia să fie prezent în fiecare zi la Grupul PNL unde era vice-lider și să participe la ședințele din plen.
Un alt semn de întrebare legat de naveta București – Timișoara pe care Popescu trebuia să o facă se referă la situația sa familială. Familia deputatului locuiește în Norvegia unde soția sa încearcă să obțină cetățenia norvegiană. Surse din PNL susțin că Popescu făcea curse dese la Oslo pentru a-și vizita familia.

Experiență profesională: vânzător de paratrăsnete

Experiența profesională a propunerii PNL pentru portofoliul Digitalizării este hilară. Pavel Popescu și-a început activitatea ca vânzător de pensii private și a continuat ca vânzător de paratrăsnete la firma Logimaetics Electric.
Pentru alte câteva luni a vândut contracte de leasing, iar în 2012 a plecat în Norvegia. Vreme de doi ani, actualul deputat a fost muncitor/lider de echipă la firma Af Gruppen din Oslo. Compania este a treia cea mai mare companie de construcții civile din Norvegia.
Deputatul a trecut în CV faptul că în 2015 a fost „consultant Business/IT” în sistem „free-lance” fără să ofere alte detalii. Schimbarea statutului de la muncitor în construcții la consultanță ridică la rândul ei semne de întrebare din cauza faptului că Popescu s-a declarat „liber-profesionist”. Un an mai târziu el intra în Parlamentul României din partea PNL iar acum viz(s)ează să fie șef peste intelectualii ce dezvoltă România: cercetători și IT-iști.

5 COMENTARII

  1. Oare PNL nu gaseste un om de calitate sa fie ministru al cercetarii? Se tot vorbeste de digitalizare, dar cercetarea este lasata pe planul 2. Oare de ce? Se va adeveri ca: „Ut sementem feceris, ita metes” – Cum ai semanat asa vei culege. (Cicero).

  2. Asa sunt toti ma nu doar P.N.L.isti,ati uitat cine s-a opus cel mai mult unei initiatve parlamentare care spunea ca oameni condamnati penal sa nu mai poate candida pe listele parlamentare ale unui partid,sau ca fostul premier Victor Ponta nu a demisionat dupa ce a fost prins ca a copiat,nu doar ca nu a demisionat dar a fost aparat si de ministrul Educatiei din timpul ala Kati Andronescu si dupa ce a plecat din PSD si-a facut partid,sau de Tariceanu si asta tot sef de partid care a fost acuzat ca a luat o mita de 800.000 de dolari,acuzatie de care cum necum a scapat Tari pana la urma,dar care din fericire nu au ajuns in parlament la moliceanu si”don dottore”ma refer.
    Este plin parlamentul Romaniei de oameni pe langa care Fl.Roman pare un copil pe de o parte si un barbat cu onoare pe de alta pentru ca a facut ceva normal fortat de dovezi caci normal ar fi fost nici sa nu se bage la vreun post de ministru,ramanea parlamentar simplu si gata vorba lui Marcel Ciolacu,care intrebat ce il recomanda pe fratele lui Stanescu pentru functia de sef la ANRE a raspuns ca nu a primit un post de parlamentar si partidul a trebuit sa il recompeseze cumva,deci compente ioc,peste tot numai trocuri intre partide si interese si se mai mira uni dece nu merge treaba in fovoarea romanilor si a Romaniei in tara asta.

  3. Acum sa nu fim carcotasi, FLORIN CATZU stie din CV-ul lui si experienta personala din partid, ca trebuie sa -si apere pozitia de lider maxim si o face in cel mai facil mod, prin promovarea in zona de expunere media de persoane care sa nu atenteze la sefia PNL, si pentru asta trebuie felicitat ca este lipisit de orice scrupule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.