Acasă Economic-Financiar Ministrul finantelor si guvernatorul BNR vor participa la reuniunea de primavara a...

Ministrul finantelor si guvernatorul BNR vor participa la reuniunea de primavara a FMI si a Bancii Mondiale

DISTRIBUIȚI

Ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, vor pleca, vineri, la Washington, la reuniunea de primavara a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale. Din delegatia romana mai fac parte secretarul de stat in Ministerul Finantelor Daniela Cernat si consilierul BNR Valentin Lazea.

-Oficialii romani se vor intalni cu aproape toate personalitatile organismelor financiare internationale, pentru discutii pe tema raporturilor dintre FMI si Banca Mondiala cu tarile membre, precum si despre tendintele economiei mondiale-, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. El a apreciat ca, cu acest prilej, va fi abordata si relatia dintre Romania si cele doua institutii financiare. -Personal, consider ca exista posibilitatea incheierii unui nou acord cu FMI in prima jumatate a acestui an-, a precizat Vasilescu.

La reuniunea de primavara a celor doua organisme financiare internationale, desfasurata in perioada 26-30 aprilie, presedintele FMI, Horst Koler, si cel al Bancii Mondiale, James Wolfenshon, vor prezenta ultimele progrese realizate de institutii si vor fi discutii cu ministrii si guvernatorii tarilor membre ale Grupului 24.

Ministrul roman de externe, Mircea Geoana, a declarat, joi, dupa o intrevedere cu comisarul european pentru extindere, Gunther Verheugen, ca Romania doreste sprijinul UE pentru incheierea cat mai rapida a acordului stand-by cu FMI. Mircea Geoana a discutat cu Gunther Verheugen modalitatile de coordonare cu UE in ceea ce priveste programele PSAL I si PSAL II cu Banca Mondiala. Ministrul roman de externe a mai aratat ca Romania asteapta ca prioritatile sale sa se regaseasca in bugetul UE pe anul 2002, care se decide la Bruxelles in aceasta perioada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.